De bizarre wereld van Chris Berens.

De bizarre wereld van Chris Berens.

Samen stond ik met een bijzonder divers groepje uren naar de verschillende doeken te staren. “Hoe doet hij het toch?!”. Ik verliet de galerie met een vreemd gevoel in mijn onderbuik door de bizarre werken van Chris Berens.

Het is misschien al 10 jaar geleden dat ik het werk van Chris Berens voor het eerst zag in Amsterdam, een bijzonder kunstenaar, een nog meer inspirerende man. Zijn doek van een zeer (on)realistisch meisje is een van mijn favoriete werken van hem.

Hij creƫert met zijn kunst surrealistische werelden, vol met wezens en geesten, die volgens Chris, altijd bij hem zijn. De techniek is al net zo uniek als de afbeeldingen zelf. De doeken bestaan uit allemaal kleine verschillende tekeningen. Deze worden op een groot doek geplakt en later weer aan elkaar verbonden.

Meer weten over Chirs Berens en zijn werk?

www.chrisberens.nl

Geef een reactie